bg en
Художествена литература

Художествена литература

Романи, разкази и художествени пътеписи, които апетитно разказват истории на хора и отношения, събития и места, традиции и нрави, вино, храна и ресторанти – с нашите книги ще откриете един нов литературен свят, свързан с човешки емоции и съдби, но и с вкусовете и ароматите като неделима част от световната култура.

Парижкият сладкар

Парижкият сладкар

Париж 1909. В прочутата сладкарница Клермон съдбата среща млад човек с дъщерята на собственика и му разкрива свят, за чието съществуване не е подозирал и който безвъзвратно го омагьосва: свят, изпълнен с нежен крем и стопен шоколад, със златист карамел и въздушни сладкиши. Не само вълшебствата  на френското сладкарско изкуство имат фатална роля за него. Там младото момче намира и любовта на своя живот.
Почти осемдесет години по-късно докторантка в Кембридж попада на снимка на дядо си като млад заедно с приятелска двойка. „Прости ми“, е изписано на плика, криещ черно-бялата фотография.  Заинтригувана от тайната на дядо си тя се впуска да разбули една история за забранена любов и непростимо предателство...

Завладяваща история в чаровната и противоречива атмосфера на Париж през Бел епок с вкуса на класическото френско сладкарство.

Прочети повече

автор

преводач

ISBN

корици

е-книга

страници

купи

Надя Баева

9789542917793

меки

-

352

подобни книги

Може и без хайвер - книга 2 left arrow
Може и без хайвер - книга 1 left arrow
Сладка теорема left arrow
Да готвиш за Пикасо left arrow
следващи

следващи

Затвори прозорец