bg en
Художествена литература

Художествена литература

Романи, разкази и художествени пътеписи, които апетитно разказват истории на хора и отношения, събития и места, традиции и нрави, вино, храна и ресторанти – с нашите книги ще откриете един нов литературен свят, свързан с човешки емоции и съдби, но и с вкусовете и ароматите като неделима част от световната култура.

Сладка теорема

Сладка теорема

Една забавна история за любов и кулинария с дъх на морски дарове, зехтин и лимони, гарнирана с южняшки рецепти и горчиво-сладки сравнения с живота, каквато само италианският юг може да ни поднесе.

Проколо Йовине е съдържател и шеф-готвач на един от най-престижните ресторанти на юг от Неапол, човек, силно уважаващ традицията в кухнята и в живота. Неочаквано той е изправен пред предизвикателство: в Баучи се настанява авангарден ресторант с молекулярна кухня, собственост на ТВ звезда, шеф Якопо Тадеи. Завързва се битка между защитника на старото и радетеля на новото. Дали Роза, съпругата на Проколо, жена в разцвета на зрелостта и готварските си умения, ще удържи семейния фронт? А може би тя ще разкрие ненадейно, че не всичко е както изглежда и че съжителството между старото и новото е добре дошло.

Франко Ди Маре е известен италиански журналист и писател. Първият му роман, „Не ме питай защо“, е екранизиран със заглавието „Ангелът от Сараево“. След успеха на предпоследната му книга „Кафене на чудесата“, чието действие се развива в измисленото селце Баучи, историята в настоящия роман отново се случва там, на Амалфитанската ривиера, родена от влечението на автора към забележителните кулинарни традиции на родния му Неапол и околностите. 

Прочети повече

автор

преводач

ISBN

корици

е-книга

страници

купи

-

9789542917984

меки

-

176

подобни книги

Може и без хайвер - книга 2 left arrow
Може и без хайвер - книга 1 left arrow
Ожених се за веганка left arrow
Угощението на Бабет left arrow
следващи

следващи