bg en
Списания

Списания

За нас, в списание "Меню", храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Всички рецепти в списание "Меню" са приготвени от шеф-готвач Ивелина Иванова, опитани са от екипа ни и са снимани от нашите фотографи. Изключение правят творенията на нашите гости, които изрично са пробвани и снимани от "Меню" освен ако изрично не е указано друго. Съчетаването на храната с качествено вино в умерени количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно оше по-здравословно хранене. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна.

Divino magazine e списание за добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия – това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка. Списание, отпечатано на рециклирана хартия, разбира се.

Divino magazine - Брой 20

Divino magazine - Брой 20

Няма смисъл да ви убеждаваме, че малките производства – на вино, на бира, на хранителни продукти, имат големи предимства пред индустриалната продукция. И понеже темата за качеството и разнообразието на храната, напитките и на живота е в основата на философията на DiVino Magazine, брой 20 e посветен на малките. С целия им огромен потенциал.

Без претенциите за крайна изчерпателност, защото нови изби се откриват непрекъснато, DiVino ви води из цяла България, за да ви представи микровинарните. Макар скромното количеството произведено вино да е важна характеристика на малките, много по-забележимо е отношението им към създаването на продукта – внимание към детайлите, щадящи винарски и лозарски практики, творчество.

С подобни качества може да се похвалят и занаятчийските пивоварни. България тъкмо е яхнала световната вълна на крафт бирата и малкото родни пионери имат пред себе си огромни възможности, но и отговорности, защото в момента те задават правилата, по които този нов бизнес ще се развие у нас. Е, за съжаление не трябва да забраяме и дългата и не много умна ръка на държавата, която изглежда няма желание да помага на предприемчивата част на народа ни

Малките производители на храна също се сблъскват със законови неуредици, административна некомпетентност и незантересованост, граничеща с явно вредителство от страна на институците, и затова търсят начини да противостоят на порочната система. В родопското село Осина местните хора приемат непознат човек от съвсем друг край на страната и започват заедно да произвеждат местните фасул и картофи, но без да използват конвенцонални препарати, а билкови отвари и ефективни микроорганизми. В селата Веселиново и Бел брег, Смядовско, пък, обединени от своята цел, но и от местната малка, но упорита Slow Food общност, няколко човека се борят, за да запазят една изключитлно ценна порода – източнобалканската свиня. Месото на тези животни е с невероятни качества, стига те да се отглеждат по традиционния полусвободен начин, което изглежда е проблем за нежелаещите промяна и сляпо следващите буквата на закона чиновници. Проблем е и отношението на потенцалните клиенти, които не могат или не искат да осъзнаят какви усилия и труд са положени от фермерите и че те заслужават достойно отплащане за работата им.а

Прочети повече

автор

преводач

ISBN

корици

е-книга

страници

купи

-

-

меки

-

112

подобни книги

Divino magazine - Брой 18 left arrow
сп. Меню брой 80 left arrow
сп. Меню брой 79 left arrow
следващи

следващи

Затвори прозорец