bg en
Списания

Списания

За нас, в списание "Меню", храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Всички рецепти в списание "Меню" са приготвени от шеф-готвач Ивелина Иванова, опитани са от екипа ни и са снимани от нашите фотографи. Изключение правят творенията на нашите гости, които изрично са пробвани и снимани от "Меню" освен ако изрично не е указано друго. Съчетаването на храната с качествено вино в умерени количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно оше по-здравословно хранене. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна.

Divino magazine e списание за добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия – това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка. Списание, отпечатано на рециклирана хартия, разбира се.

Divino magazine - Брой 23

Divino magazine - Брой 23

Лятото бушува. В планините с бури, в ниското – с горещини. Бушуват и страстите човешки, а чаша вино ги подклажда или потушава. В България през лятото са предпочитани добре охладените бели вина и розета, затова и производителите осигуряват огромен избор от купажи, сортове, стилове и ценови категории. Новият брой 23 на DiVino Magazine прави сериозен опит да подреди това разнообразие от качествени български вина. А тъкмо защото българското вино е главна тема на изданието, екипът му посвети два материала на две родни изби – 10-годишните юбиляри Румелия и дебютантите Ува Нестум.
Интересът на света към скритите балкански вкусове става все по-силен и едва ли има по-добър пример за техния потенциал от многоликия гръцки винен сорт ксиномавро, който се разкрива най-добре в северния регион Науса и в пространната статия на Ирина Софранова и Яна Петкова.
Малко по на изток, в Турция, се произвежда едно от най-качествените анасонови питиета. Възможностите на ракъ да се съчетава с храна са вкусно разкрити чрез ястията препоръчани и приготвени от шеф Ивелина Иванова, чиито рецепти ще намерите в DiVino Magazine 23.
Това лято чрез Юлия Костадинова ще посетите Ротердам - разнолик като всеки пристанищен град, но и със собствен образ – кулинарен, бирен и винен.
Европейският тур на DiVino Magzine 23 продължава в Бордо, където преди по-малко от два месеца отвори врати La Cité du Vin – винен град в града на виното. Яна Янакиева беше там и описа колосалния музей на винената история, география и бъдеще.
Нито храната, нито виното и нито пък кафето щяха да имат толкова голяма значение, ако зад приготвянето им не стояха отдадени хора. В този брой Йордан Дъбов разказва какви са различните начини за правене на кафе, а Любомир Бояджиев ни запознава със своя съименник Любомир Тодоров, новият шеф-готвач на софийския ресторант La Casa.
И за да покаже, че добрата храна се цени не само в големите градове, Веселина Маринова предприе едно вкусно пътуване по Южното Черноморие и Странджа, където опита манов мед, колбаси със странни имена, рядък вид чай и деликатеси от биволско мляко.
С всички тези идеи за нови вкусове и нови дестинации DiVino Magazine ви пожелава вълнуващо и дълго лято! 

Прочети повече

автор

преводач

ISBN

корици

е-книга

страници

купи

-

-

меки

-

80

подобни книги

Divino magazine - Брой 22 left arrow
Divino magazine - Брой 21 left arrow
Divino magazine - Брой 19 left arrow
Divino magazine - Брой 17 left arrow
следващи

следващи

Затвори прозорец